Програмиране с ABAP

програмиране

Защо съществува този модул (тази професия)?

Мобилните терминали (RF scanner) са жизненоважни устройства за функционирането на всеки модерен склад. С тяхната помощ различни видове данни могат да бъдат получавани и предавани към системата за управление на склада по бърз и удобен начин в реално време.

Какво ще учите в модула?

Ще разгледаме основите на езика за програмиране ABAP, които ще ни бъдат нужни за този модул(data elements, function modules, customizing, rf programming и други).

Ще се запознаем с естеството на мобилния терминал, неговото меню и различните опции за работа с него. Ще програмираме логиката зад бутоните на екрана в менюто на мобилния терминал.

Ще добавяме/променяме бутони в менюто.

Ще сканираме баркодове и т.н.

За кого е подходящ?

Не са нужни предварителни знания. Модулът е подходящ както за хора с интерес към програмирането, така и за хора, които биха имали интерес да работят в сферата на информационните технологии, без да желаят да програмират.

водещ Алпер Ахмедов

Qinlox Consulting GmbH, SAP ABAP Developer

ТУ-София (ФАГИОПМ)

Завърших вече закритата езикова гимназия в Търговище, където се запалих по изучаването на немския език и култура. За висшето си образование избрах немския факултет на ТУ-София. Започнах своята кариера в началото на 2020 година. Избрах да работя като ABAP developer покрай изискването за владеене на немския език и практикувам тази професия вече малко повече 3 години. В свободното си време карам велосипед, плувам, ходя на преходи в планината и чета книги.