6 Модул

Основи на дигиталния маркетинг

Защо съществува този модул (тази професия)?

Хората работещи в тази област развиват бизнесите в онлайн среда, като носят печалби, нови клиенти и много други предимства по един иновативен начин, различен от традиционните канали, които бизнесът е използвал назад в годините. Дават много възможности за развитие на хората в тази сфера, която обхваща най-различни и интересни сегменти на дигиталния маркетинг за работа в офис среда или от вкъщи.

Какво ще учите в модула?

Ще начертаем пътя, по който да изградим печеливша стратегия за успешен онлайн бизнес, независимо дали имаме физически обекти, онлайн магазин или предлагаме някакви услуги. Ще разберете какво е SEO оптимизация, как да изградим ефективна стратегия за онлайн реклама, ще видите добри практики за имейл маркетинг както и много детайли за добър брандинг и позициониране в социалните мрежи. Също така ще разгледаме защо е важно да имаме сайт, как най-лесно да го създадем и как може той да генерира повече клиенти и печалби на един бизнес.

За кого е подходящ?

Не е нужно участниците да имат предварителен опит, тъй като ще започнем от самото начало. Подходящ е за:

  • ученици и студенти, които искат да започнат работа в сферата;
  • предприемачи, които искат да създадат успешен онлайн бизнес;
  • хора, които искат да развият бизнеса и да достигнат до нови клиенти.

водещ Смилен Смиленов

Изпълнителен директор в дигитална агенция IMPROVE

Занимава се с дигитален маркетинг от много години и е работил по клиентски проекти в разнообразни ниши като мода, авто тематика, обзавеждане за дома, туризъм, онлайн казина, електроуреди и т.н. Сред които са Carducci.bg, Techcom.bg, Kidsfashion.bg, Decathlon.bg, МебелМаг и много други. Също така има богат опит и на чуждестранни пазари в държави като Германия, Австрия, Румъния, Гърция, UK и други.